Brownies med kola & flingsalt
Jag har hittat tillbaka till mitt intresse av att baka & har nu i helgen gjort farligt goda brownies med kola & flingsalt. Mäktiga men ack så goda ! Måste självklart dela med mig av receptet till er för att dessa är för goda för att inte bakas helt enkelt. Skillnaden mellan brownies & kladdkaka är ju den att kladdkaka enbart innehåller kakao medan brownies innehåller kakao & choklad med minst 55% kakaohalt.
Du behöver:
- 350 g smör
- 200 g choklad minst 55% kakaohalt (jag använde en mörk choklad med havssalt i )
- 6 ägg
- 5 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk flingsalt
- 3 dl kakao
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 burk dulche de leche
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Ta fram en långpanna ca 25x35 cm & täck den med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull & rör sedan ned den hackade chokladen i smöret, rör om tills all choklad smält.
- Vispa ägg & socker fluffigt. Tillsätt sedan choklad smöret & rör om.
- Blanda ner torra ingredienser: kakao, mjöl, vaniljsocker & salt. Rör om till en slät smet, vispa inte.
- Häll smeten i formen.
- Klicka i kolan & rör sedan om försiktigt med en kniv så det blidas ett ringel mönster av kola.
- Grädda kakan i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Ta ut kakan & stör över lite flingsalt. Låt kakan sedan svalna helt innan du ställer den i kylen över natten.


