BEBIS INNAN HELGEN?

En lägesuppdatering i väntans tider..

Jag vet att ni många är så så nyfikna, det är vi med. Alla väntar vi på att bebis ska komma helt enkelt, inget är som i väntanstider. Klockan 11 idag hade jag besök hos barnmorskan. Timmarna innan det bestod mest av tårar och det var med tunga steg jag tog på mig kläder och gav mig ner mot stan. Men efter ett besök hos min barnmorska fick jag en gnutta hopp om livet. Hon läste vad dem skrivit igår på förlossningen i min journal " Öppen1,5cm 3 cm mjuk livmordertapp" Hon hade inte skrivit något om hinnsvepningen & vad vi förstod på henne var jag öppen för två fingrar vilket ska motsvara 2-3cm men tydligen inte..? MEN min barnmorska gjorde en koll & Livmodertappen var knappt 1,5 cm nästan helt utplånad samt att efter en hinnsvepning fick hon mig lätt öppen till 3 cm. Alltså hade det hänt lite under natten. Äntligen lite framsteg!

LÄGET NU: Lillebror där inne är ganska livlig. Jag har en konstant molande värk som inte ger med sig med alvedon. Jag får lite sammandragningar dock inte regelbundna ännu men dem känns annorlunda mer intensiva mot igår. Vi inväntar med andra ord bara att värkarna ska bli regelbundna. Min BM hade ringt min Aurora på förlossningen efter vårt besök tidigare & Auroran ringde mig sedan för att stämma av. Dom båda två tippar på att det blir bebis innan helgen & om inte så har jag en tid för ytterligare en hinnsvepning på Fredag morgon.

PLANEN JUST NU: Ladda & vila. Wiggo är nu hos Farmor & farfar efter ett dygn hos mormor & morfar, dem delar upp ansvaret så att jag kan vila & ladda. Jag känner mig dock som världens sämsta mamma som inte klarar av mitt barn men just nu måste jag inse att jag måste prioritera mig själv för att orka vad som väntar - FÖRLOSSNINGEN!

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Kimzetterstrand
Kimzetterstrand,
Håller tummarna på att bebis kommer snart! 😊
nouw.com/kimzetterstrand
eschutz
eschutz,
Jeenyrosen
Jeenyrosen,
Han kommer innan helgen, på torsdag! ❤️
nouw.com/jeenyrosen
eschutz
eschutz,
Tyvärr inte.. vi får se idag! <3
nouw.com/eschutz
alvaalarssoon
alvaalarssoon,
Men åh!😍😍
nouw.com/alvaalarssoon