Att lämna en 2,5 åring

Min stora lilla kille har idag gått på sitt andra sommarlov. Tänker tillbaka till när jag gick på sommarlov, ja inte från dagis för den tiden minns jag ju knappast men när man fick sommarlov från skolan, det var stort. Wiggo är nu ledig i 7,5 vecka. På gott & ont om vi säger så. Han behöver dagis & rutiner. Det märks så tydligt när han vart ifrån dagis & alla kompisar. Lämningarna blir jobbigare o jobbigare, han vill inte & efter denna vår då han haft svårt att dela med sig, uttrycka sina känslor på rätt sätt så hade han egentligen behövt gå hela sommaren på dagis med vanliga vardagsrutiner men livet fungerar ju inte så & jag vill heller inte lämna bort honom när jag själv är hemma det känns så fel.

Jag vet dock med mig att vi kommer hamna på ruta ett igen efter sommarlovet. Det kommer bli gråt, skrik & protest när det är dags för lämning igen. Han älskar dagis & kompisar men han vill inte vid lämningen, att sägs hejdå till någon är inte Wiggos grej, det har det aldrig varit. Skönt dock att vi fick ett bra avslut då lämningen imorse gick över förväntan helt utan tårar tvärt om så ville han att jag skulle gå. Att sedan hämta & få en kram "jag har saknat dig hela hela dagen" "Du vart hemma hela hela dagen med Wille mamma".

Han är så medveten om att jag bara är hemma med lillebror. Undrar vad han egentligen tänker om mig när jag lämnar honom på dagis. Förstår han varför han är där? Tror han att jag bara lämnar honom för att få tid själv ?


 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer

Erica
,
Dör så söt bild på er!!