”Äppelpaj-kladdkaka”

Äntligen fick jag några minuter över att baka, så som jag saknar att baka verkligen det är så kul . Idag testade jag ett nytt recept som jag hittat hos Frida. En ljus kladdkaka med äppelpaj alltså allt i ett ni hör ju hur gott? Jag valde dock att göra dem som muffins istället för en stor kaka. Är ni sugna på att testa så får ni receptet här! Riktigt goda med vaniljglass till.

Äppelpaj + kladdkaka = Äpplepajkladdkaka

Du behöver:

  • 100g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2dl vetemjöl
  • 2 äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 msk muscovadosocker
  • 2msk kanel
  • 50 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 2 tsk strösocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält smöret
  3. Blanda ägg och socker.
  4. Rör ned smör, mjöl & vaniljsocker.
  5. Fördela smeten i formar (eller i en stor form ca 20cm).
  6. Skala äpple för mig räckte det med ett stort äpple men grundreceptet står det 2 äpplen.
  7. Hacka äpplet i valfria bitar (jag finhackade!)
  8. Lägg äpplebitarna i en stekpanna & tillsätt smör, socker & kanel.
  9. Stek på låg värme tills äpplebitarna mjuknar lite. Fördela sedan ut i formarna.
  10. Blanda samman alla ingredienser till smulat.
  11. Fördela ut smuldegen över äppelblandningen.
  12. Grädda i ugnen i ca 20 minuter för en hel kaka & ca 15 minuter för muffins.
    Låt svalna helt o gärna stå kallt i kylen ett par timmar innan servering.

 xoxoEllen

  • Postad i: Recept
  • Nära Söderlingsgatan , Tranås

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229

Senaste nytt