AMNINGSSTATUS - AMMA ELLER INTE?

Hur fungerar amningen? Amma på heltid? Delamma eller inte?

När Wiggo föddes var jag helt 120% inställd på att amma minst 6 månader mo matter what lixom. Oavsett motgångar skulle jag inte ge upp amningen. Det var kämpigt till en början. Han som föddes förtidigt, var lite liten, tappade i vikt krävdes att vi kompletterade amningen med att koppmata första tiden också. Ett himla mack att värma en liten kopp med ersättning i vattenbad efter varje amning & trälä i honom, ska jag vara ärlig så kom nog det mesta upp igen eller hamnade utanför. Vi stötte på ytterligare problem med mjölstockning, svamp osv. Det tog sin lilla tid innan amningen verkligen fungerade & jag kunde slappna av. Men jag vägrade att ge upp amningen, vet inte varför men ja tror jag intalade mig själv att jag var så misslyckad om jag inte kunde amma.

Nu med Wille är mina tankar lite annorlunda. Jag har sagt sedan start att orkar jag inte mer är det helt okej att ge upp. Nu tänker jag kanske den här tanken "Nej nu är det nog nu ger jag upp" lite för ofta, typ varje natt. Han bökar runt, flänger med huvudet, släpper bröstet & senaste dagarna har han mest skrikit vid bröstet men det kommer, han får i sig & han kräks upp överskottet. Flaskan ratar han helt just nu så vi måste lixom amma.

Jag känner mig för tillfället så himla kluven i detta med amningen, hur mycket orkar jag? Men samtidigt ser jag alla fördelar, jag vet att det blir lättare när allt faller på sin plats bara, att det är intensivt & tufft i början. Han är trottsallt bara en månad även om det känns som Wille vart här på utsidan i flera månader. Jag kan heller inte bara tvärsluta eftersom han vägrar flaskan. Just nu ammar vi mer eller mindre på heltid & väldigt mycket. Jag har erbjudit ersättning på natten men de har han inte accepterat, då vill han helst ligga & små snutta hela natten igenom vilket absolut inte fungerar. Jag kan inte samsova på det sättet jag kan inte alls sova när jag ammar så får jag honom inte nöjd får jag ingen sömn alls.. Vi får kämpa på & se vad som händer med tiden..

 xoxoEllen

Gillar

Kommentarer